Ja hi som

Ara a les nou s'obren els col·legis electorals perquè els electors puguin dipositar el seu vot. Tot apunta que enguany la participació serà més baixa i el resultat òbviament és una incògnita, sembla clar el dilema CiU/ Tripartit tant a la Palma com a bona part del país.
Com a candidat la sensació és que hem fet tot el que podíem fer: uns bons actes electorals, unes bones publicacions i un porta a porta exhaustiu. Sempre hi ha alguna idea que no es porta a la pràctica però en general podem estar satisfets del grau de compliment del pla de campanya que ens havíem marcat. Aquesta vegada a més he estat representant de CiU a la Junta Electoral de Zona de Sant Feliu de Llobregat i això ha fet que entre la Palma i la comarca el procés electoral hagi ocupat la major part del temps fora de les hores laborals estrictes. A la Palma, a banda de força reunions de candidatura, ens hem repartit la feina per comissions. Jo he format part de la comissió de programa i publicacions i també m'ha tocat intervenir en un parell d'actes electorals i fer el porta a porta a la zona alta de la Palma.
No faré cap porra per a la Palma, en tot cas manifesto la meva confiança en la victòria. Pel que fal al conjunt de Catalunya crec que en general CiU pujarà, PSC i ERC baixaran, el PP es mantindrà i ICV pot pujar si bé les darreres polèmiques policials els poden perjudicar. Tinc la impressió que els postcomunistes poden perdre una petita part del seu electorat més antisistema però la poden compensar amb els vots de rebotats socialistes. En quant als C's encara en desconec la dinàmica i sóc incapaç d'identificar-ne el votant tipus. Finalment les CUPs, la versió catalana de Batasuna, poden aparèixar per primera vegada com una força minoritària però a tenir en compte en moltes viles ja que s'alimenten de jovent comarcal antisistema (força nombrós i normalment abstencionista) i de descontents amb la moderació d'ERC. La batalla de Barcelona es presenta emocionant, i al conjunt de Catalunya CiU pot perdre alguna alcaldia emblemàtica però guanyar-ne alguna que ningú no s'espera, ja ho veurem. Per altra banda segurament que l'operació de compra de candidats locals que han portat a terme PSC i ERC els pot donar rendiments en algunes localitats on la seva presència era quasi inexistent però no crec que sigui rellevant en el global de vots.



Comentaris

Anònim ha dit…
He llgit amb interès aquest últim article que escrius, i la veritat és que no has encertat en les teves previsions amic Albert.

Però tranquil, que a mi m'ha passat el mateix; de la travessa que tenia, només he encertat el vostre resultat. Jo no tenia dubte que amb una participació tan alta, vosaltres no assoliríeu la majoria absoluta, tal com ha passat.

Fent un exercici d'humiltat política, la veritat és que no esperava que LA PALMA SEMPRE obtingués aquest resultat tant bo, atès que molts dels seus integrants van formar part de L'ENTESA, i com tothom recordarà fa tot just un mes i mig, van adreçar un escrit a la població renunciant a presentar-se i manifestant la seva desil.lusió o resignació per les altres forces polítiques que si es presentaven.CIU, PSC, ERC i PP.

Però ves per on, potser amb una campanya modesta i de carrer, doncs la veritat han donat la sorpresa i han guanyat les eleccions per pocs vots quedant un empat tècnic amb vosaltres, i amb el PSC com a àrbitre de la situació.

Novament es produeix una situació igual que el 1999.

A veure que passa ara ?

Tots els números indiquen que el pacte LPS-PSC podria estar fet.

Però l'amic Josep Mª té una avantatge i una capacitat que no té el cap de llista de LA PALMA SEMPRE. " Experiència política ".

En fi, queden pocs dies per saber-ho.

En el plànol polític et desitjo molta sort, i si en moments determinats hem discrepat, doncs sempre ha estat per defensar el millor possible allò amb el que crèiem.

I en el plànol professional i personal, també et destijo que tot et vagi bé.

Rep una salutació molt cordial.

Christian Riverola
ERC LA PALMA
Albert Guilera ha dit…
Gràcies Christian,

M'he equivocat en les prediccions locals però no en les nacionals.

En tot cas molta sort en tots els àmbits, i a la Palma ja veurem què passa.

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls