A Europa passen coses

Mentre a Catalunya seguim instal·lats en la mediocritat tripartita, i la manca d'ambició i de grans horitzons impregna tota la nostra societat a Europa passen coses, tal com revelen els resultat electorals de França, d'Escòcia, una altra vegada de França i ara també a Bèlgica, o més concretament a Flandes. La victòria dels democristians aliats amb els nacionalistes flamencs de centredreta obre la porta a una nova descentralització de l'estat belga i qui sap si un nou pas cap a la independència de Flandes. Paral·lelament el president Bush ha manifestat el seu suport total a la independència de Kosovo, una opció que tan sols compta amb l'oposició expressa de Rússia i de la mateixa Sèrbia, i l'oposició més silenciosa d'Espanya, per raons òbvies que el president Putin ja va indicar explícitament.


La realitat internacional esdevé més favorable que mai al reconeixement de nacions com Catalunya, però aquí sembla que no ens n'adonem i la nostra agenda política segueix marcada per unes esquerres arnades que monopolitzen les institucions i predominen als mitjans de comunicació i de creació d'opinió pública i pels grans debats espanyols a l'entorn d'ETA i la mare que els va parir, que poc tenen a veure amb els interessos catalans.

Comentaris

Un indígena ha dit…
Efectivament, i és per això que TV3 passa de puntetes sobre el tema de la victòria dels democristians aliats amb els nacionalistes flamencs. Hi ha coses més importants, com ara parlar de la reunió Zapatero-Rajoy o culpar Israel de la lluita entre Hamas i Fatah.
Albert Guilera ha dit…
L'última aquest cap de setmana: a Catalunya informació donen la notícia de l'elecció d'alcalde a les capitals de les "quatre províncies" i tot seguit informen de la situació a Navarra amb l'embolic de Nafarroa Bai, la UPN, el PSOE i l'ANB. Per als senyors de Catinfo interessa molt més la situació navarresa que els més de 900 municipis del Principat que van elegir alacalde i els resultats a la resta dels Països Catalans

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls