La força electoral de les llegendes urbanes

Seguint amb la valoració dels resultats de les eleccions municipals a la Palma i a partir dels testimonis de diversos votants de LPS es constata que si bé el principal factor de l'èxit d'aquesta candidatura ha estat la resposta a un model urbanístic, el cert és que en molts casos el rebuig no anava adreçat contra el POUM impulsat per l'equip de govern de CiU sinó contra un POUM imaginari, fruit de la versió manipulada de la realitat difosa per l'entorn d'Entesa-LPS-Iniciativa, i amplificada també pels altres partits de l'oposició. Així tenim joves convençuts que la pretensió de CiU era edificar pisos al Pla de Sant Joan, quan un dels objectius primordials de la nostra proposta és protegir aquest espai i evitar-hi tot desenvolupament residencial. Tenim gent que volia evitar la construcció de pisos a l'altra banda de la riera, quan l'únic que proposem és edificar-hi equipaments, idea amb la que molts dels que rebutgen els pisos estan d'acord. Tenim gent que no vol passar de 6000 habitants, quan el nostre POUM no preveu creixements més enllà dels 5000. En definitiva, felicitacions a alguns membres de la LPS per la seva capacitat de convèncer la gent de les seves manipulacions de la realitat, també anomenades mentides, i per haver generat unes llegendes urbanes que moltes persones s'han cregut.
Segurament des de l'equip de govern municipal de CiU hem anat massa de pressa en determinades coses i molta gent encara no ha paït tot el que estàvem proposant. Si al desconcert davant un POUM que encara no es coneix en tota la seva magnitud hi afegim la distribució maliciosa de falsedats tenim servida la llegenda urbana, sovint més poderosa que els mateixos fets reals.

Comentaris

Anònim ha dit…
Has pensado que tal vez los que han votado a LPS no son unos pobres desinformados, han podido haber leido el POUM y no estar de acuerdo con él?
Albert Guilera ha dit…
I tant que sí anònim, segur que hi ha molts votants de LPS que coneixen les principals magnituds de la propsota de POUM i no hi estan d'acord, però de la amteixa manera també hi ha una part dels seus votants als qui han convençut d'una versió diferent de la real.
Anònim ha dit…
Lo que te decia: esa pobre buena gente desinformada y credula...
Ya podrian hacer todos tan bien sus deberes como los votantes de CIU, que no se dejan convencer por visiones sesgadas de la realidad

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls