La casa comuna del catalanisme II

L'opció per contruir la casa comuna del catalanisme obeeix a l'existència d'una part important de la ciutadania catalanista, entre 150.000-300.000 persones, que davant l'actual escenari polític s'han quedat sense referents clars. Parlo d'aquells que com a principal motivació a l'hora d'anar votar tenen el catalanisme i que fins ara havien optat per ERC com a alternativa més radical i coherent enfront la línia moderada de CiU.
Des del moment que ERC ha renunciat al nacionalisme com a principal tret identificatiu i ha posat en primer terme l'esquerrisme més un independentisme ajornat fins a l'hora en què es donin les condicions objectives per a la ruptura amb l'estat ha deixat de banda una bona part d'aquelles persones que fins el present els havien fet confiança. Amb el Tripartit 1.0 i molt més amb la segona versió presidida per en Montilla la credibilitat nacional del partit republicà ha quedat greument minvada.
Si sumem un electorat natural de CiU que oscil·la entre els 800 i els 900 mil votants més els nacionalistes radicals que tenien com a referent ERC i que ja no s'identifiquen amb la seva opció estratègica, entre 150 mil i 300 mil persones, tenim una clara majoria social que podria plantejar-se obtenir la majoria absoluta al Parlament o si més no disposar d'una majoria suficient per governar, deixant el Tripartit sense possibilitats de sumar prou suports.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls