La gran mentida d'aquesta campanya

En dic la gran mentida, i no és l'única, perquè l'he sentida de totes les candidatures del tripartit i és allò que amb 850 habitatges més a la Palma dupliquem població, és a dir, arribem a 6000 o més habitants. No és cert perquè avui el promig d'ocupació a Catalunya es troba a l'entorn dels 2,3 habitants per casa i la tendència és cap a la baixa. Cada vegada més gent viu sola, per elecció o per necessitat, i també hi ha moltes parelles sense fills o que ja tenen els fills emancipats. Una idea que defensem des de CiU és que cal incentivar la natalitat però encara que pugi això no modificarà substancialment el promig d'ocupació. Per altra banda sempre hi ha un romanent d'habitatges buits, ja sigui perquè estan en venda, perquè s'estan reformant, perquè són segones residències o perquè els seus propietaris no en volen fer ús, i per tant encara que sumem 850 habitatges més les noves cases i pisos que es poden construir durant els propers anys al nucli actual de la Palma amb prou feines arribarem als 5.000 habitants, la xifra ideal de població per una poble com la Palma ja que pràcticament amb les mateixes despeses de manteniment s'obtenen molt més ingressos, tant de les altres administracions com via impostos i taxes municipals.
Cal recordar que durant els dos anys en què va governar l'Entesa(avui La Palma Sempre) i el PSC es va encarregar la redacció del POUM a l'arquitecte Joan Antoni Páez, que el novembre de 2002 va lliurar un avanç de Pla general que arribava a les mateixos conclusions quantitatives, proposava la construcció de 840 nous habitatges i calculava una població màxima d'un 5000 habitants.

Comentaris

Anònim ha dit…
Ha parlat CiU, el càncer de La Palma.
Anònim ha dit…
El que em faltava per escoltar! Li hauria de caure la cara de vergonya!!
¿Com pot ser capaç de dir el senyor Josep Mª Llop que la biblioteca la va fer el seu avi? ¿Com pot tenir la barra de dir-ho davant de les càmeres de TV La Palma? ¿I com, a més a més, pot tractar el tema a mode de simple anècdota? Té sort en Josep Maria d'haver esperat que el meu avi es morís ara farà dos mesos, perquè d’haver seguit viu li hauria anat a dir un parell de coses ben dites al cretí de l'alcalde. Doncs va ser l'associació de veïns de La Palma, formada aleshores per en Josep Sanarau, en Lluís Roig i en Lluís Giberga, els que van agafar uns baixos de l’antic edifici de Correus (conegut com "Les Nines", allà a la baixada de ca l'Anzí, que va ser llogat per l'ajuntament de Cervelló i La Palma i cedit a l'Associació de Veïns) per engegar-hi la biblioteca. Ells van ser els que van recaptar les primeres donacions de llibres dels veïns del poble. Més tard s’afegiria la Maria Llop, cosina d'en Josep Mª, que desinteressadament va ajudar i col•laborar en tot el que va poder, a més a més de ser la primera bibliotecària. I m’estranya que l’alcalde no hagi tingut l’avinentesa d’incloure aquest punt en la seva “agradable” anècdota.
Ja per acabar, dir que l'edifici on actualment hi tenim la biblioteca, per aquells temps encara era l'escola. I no va ser fins el Sant Jordi del 1991 que l'escola es va traslladar a El Solell. Però que nosaltres sapiguem, en Josep Llop Masqué, l'avi del nostre alcalde, no va ser precisament “el que va fer la biblioteca”: Perquè ni la va construir, ni la va fundar, ni en va ser bibliotecari.
Agrairíem que, sisplau, ens expliqués el senyor alcalde què entén ell per "fer la biblioteca".

Atentament,

Roc Peris Sanarau i Rosaura Sanarau Roig, nét i filla d’en Josep Sanarau Thomas.

PD: Aquesta perla de l'alcalde sí que podria ser "la gran mentida d'aquesta campanya".
Anònim ha dit…
hostia, hostia i rehostia ¿com pot ser? si quan ho explicava el Sr Llop això ho deia com una grata experiència infantil d'ell i el seu avi (sobrava el comentari de qualificar al poble de la palma com inculte que no desitjava llegir "sembra i recolliràs"). Si això que dieu és veritat (doncs segur que es pot demostrar). El Sr Llop té un greu problema psicològic i és creure les seves pròpies mentides fent-les molt vivencials per ell. Ho trobo molt fort!!!.
HOSTIA, HOSTIA I REHOSTIA
Anònim ha dit…
hostia, hostia i rehostia ¿com pot ser? si quan ho explicava el Sr Llop això ho deia com una grata experiència infantil d'ell i el seu avi (sobrava el comentari de qualificar al poble de la palma com inculte que no desitjava llegir "sembra i recolliràs"). Si això que dieu és veritat (doncs segur que es pot demostrar). El Sr Llop té un greu problema psicològic i és creure les seves pròpies mentides fent-les molt vivencials per ell. Ho trobo molt fort!!!.
HOSTIA, HOSTIA I REHOSTIA
Albert Guilera ha dit…
Ep companys, la història de la biblioteca de la Palma em sembla molt interessant, a més en vaig ser un dels ususaris més assidus anys enrera, me'n recordo de com hi portàvem llibres i de la inauguració, però no té res amb el tema del post.
Anònim ha dit…
Doncs m'hauràs de perdonar, amic Albert. He caigut en l'error de creure que el post tractava de mentides en plena campanya. Però ja veig que només vols parlar de les mentides que t'interessen a tu. He sigut un ingenu al pensar que obtindria una resposta en nom de CiU La Palma per part teva.
Doncs res, seguirem esperant que l'alcalde respongui a algun dels emails que hem enviat a l'ajuntament. I espero que quan ho faci també sigui davant les càmeres de TV La Palma.

Salut i pau!
Anònim ha dit…
De moment, segons les Pre-votacions que està fent PQC a
www.lapalmadecervello.com
l´Alcalde Llop està baixant.
Alguna cosa volen dir les coses. Jajaj
Albert Guilera ha dit…
Benvolgut Roc això és un blog personal i jo no em dedico a fer pronunciaments en nom de CiU sinó a títol individual, per tant no em demaneu cap desmentiment oficial d'unes declaracions d'en Josep Maria Llop que ignoro.

Pel que fa a la biblioteca els seus promotors van ser l'Associació de Veïns Reformista la Palma, de la que en va ser un membre molt destacat en Josep Sanarau. Recordo perfectament el gran compromís d'en Josep Sanarau amb la biblioteca així com amb el procés per a la segregació de la Palma i és una persona a qui sempre he tingut en molt alta estima.

Pel que fa a l'avi de l'alcalde, a qui coneixíem com el Sr. Llop, no sé quin paper va tenir en la fundació de la biblioteca però sí que recordo que durant un temps hi va col·laborar com a bibliotecari, a banda que sempre va estar compromès en l'elevació del nivell cultural de la Palma.

Intentar polemitzar sobre dues persones tan destacables de la petita història del nostre poble em sembla del tot fora de lloc.
Anònim ha dit…
Fora de lloc, crec que és utilitzar la mentida per col·locar-se medalles inexistents, això és diu malaltia.
Anònim ha dit…
La gran veritat d'aquesta campanya:

Sr. Guilera, Llop i companyia, han de saber que no es pot fer TOT; que hi han uns límits; que som molts que no estem disposats a que es carreguin el poble; i arribarem fins al final.

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls