Uns resultats interessants

En el post anterior vaig fer unes previsions referents a la Palma que han resultat errònies: vaig anunciar una participació més baixa que altres vegades i una clara victòria de CiU. Contràriament la participació ha estat dos punts més alta que fa quatre anys i s'ha produït un empat entre CiU i LPS, 5 a 5, més un regidor del PSC. A partir d'aquí són possibles diverses combinacions per a l'elecció de l'alcalde i la configuració del nou equip de govern, però l'especulació sobre qui serà el futur alcalde i qui formarà el nou equip no és el tema d'aquest post. El tema és la valoració dels resultats.

Reconec que no m'esperava que LPS fes tan bon resultat, sabia que corríem el risc que sumats LPS-PSC-ERC obtinguessin més regidors que CiU però no creia que es produís un empat semblant al de 1999. No ho creia perquè malgrat la lògica existència dels habituals grups de descontents no es detectava en l'ambient una clara censura a la tasca de CiU com a equip de govern. Per això és estrany que una candidatura formada en tan sols quinze dies assoleixi tan bons resultats. A nivell municipal CiU, Entesa, ara LPS, i el PSC tenim els nostres electorats fidels, situats a l'entorn dels 300-400 vots en els dos primers casos i en els 150 en el tercer cas.A partir d'aquí el resultat de cada elecció depèn de la capacitat que tingui cada candidatura d'atreure els electors menys definits. L'any 2003 existia un gran descontent amb la gestió d'Entesa i el PSC i això va fer que ni tan sols no assolissin el suport de tot el seu electorat més fidel i que en canvi CiU sumés més de dos-cents votants al que podríem considerar el seu nucli dur. Enguany, després de quatre anys de gestió exitosa, CiU ha mantingut els mateixos resultats, és a dir, més enllà del seu nucli dur, i al seu torn LPS-Entesa ha atret més de dos-cents vots que abans havien apostat per altres opcions. Què ha passat? Doncs molt senzill: la proposta de POUM, bàsicament la idea de 850 nous habitatges, ha generat més rebuig i inquietud del que ens imaginàvem, i aquest ha estat l'element mobiltizador per a molta gent que sense estar descontenta amb l'acció de govern de CiU ha volgut manifestar el seu desacord amb el model de creixement que nosaltres propugnàvem.

Comentaris

Anònim ha dit…
Senyor Guilera,

Doncs si ara us adoneu del rebiug que generen els vostres plans urbanístics, millor deixar-los estar(i això val pel cas que assoliu governar -Déu no ho vulgiu).

Hi ha gent que s'ha posat molt nerviosa amb aquests resultats.

Us vigilem.

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls