Impressions de Madrid

Gràcies a la generositat d'uns amics de la família he passat uns dies a Madrid i he pogut  revisitar uns indrets que ja coneixia i que ara m'han ofert noves lectures.

Per començar "El Escorial", l'impressionant complex polític i religiós erigit per voluntat del monarca Felip II. Constitueix en sí mateix una declaració de principis en què es barreja la grandiositat de l'edifici, proporcional a la magnitud de l'Imperi regit per la monarquia dels Àustria en aquell moment, i l'austeritat de les cambres reials, una austeritat vinculada a la religiositat del Rei i segurament a la tradició de Castella.

Fent un salt en el temps estic convençutque en el pensament polític de l'expresident espanyol Aznar hi ha influït poderosament el contacte i coneixement d'espais com els de l'Escorial. Més enllà del fet que triés l'indret per celebrar el matrimoni de la filla, mostra de la hibris del personatge, en la seva acció trobem una actitud i uns fets , marcats per la recerca d'una"grandesa d'Espanya", i en aquest recerca s'expliquen en part episodis com els de les Açores, i alhora un certa idea de l'austeritat castellana com la decisió de no acumular més de dos mandats.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls