Primeres impressions de Praga
Avui em trobo a Viena, novament en un locutori pero en aquest cas una curiosa barreja turco-africana. Vull deixar escrits uns molt breus comentaris sobre Praga:
-.Meravellós centre històric ( Stare Mesto, Hradcani, etc) . Com a ciutat viva la que té una zona monumental més concentrada i gran.
-.Els barris perifèrics, tot i que prou dignes, conserven encara un cert aire post-comunista que desentona amb la bellesa del centre.
-.Txèquia és un país amb un gran passat, fins i tot recent, que convergeix cap a la mitjana europea, però encara un punt endarrerit fora del centre de ciutats com Praga i Brno.
-.Malgrat el relatiu endarreriment la sensació general és d'ordre i netedat, més netedat que a alguns barris de la Viena on avui ens trobem.
-.Crida l´atenció la presència de sex shops distribuïts per tota la ciutat, talment supermercats de barri. És l'únic país on he observat una tal proliferació.
Pel que fa a Àustria, la primera sorpresa és que la principal via de comunicació entre la frontera txeca i Viena no passa de ser una carretera de dos carrils, amb carril addicional en alguns trams, que discorre pel centre dels pobles del trajecte.
En seguirem parlant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls