Cap de setmana d'èxit

Aquest cap de setmana hem tingut fira a la Palma, un esdeveniment que enguany ha arribat a la tercera edició, una aposta de l'equip de govern de CiU a la Palma, i molt en particular d'en Pep Llop i de la Núria Casamada. Una fira que ha rebut 10.000 visites comptabilitzades des dels accessos, que col·loca la Palma al mapa i és un punt de referència per al comerç de la Vall de Rafamans-notable presència de botiguers de Corbera- i per als aficionats als minerals de tot Catalunya, ja que el mineral i la pedra són els leit motif de la fira.

I èxit també perquè a l'estand de CiU a la Fira hem exhaurit les existències de material publicitari. La gent s'ho ha quedat tot, primer els globus per als nens, però darrere del nen venia un pare o una mare que s'enduia una bossa amb el DVD, amb un pin, amb braçalets de goma, amb tríptic, amb els 21 compromisos de l'Artur Mas, etc. Molta gent passa de la política, molts passen o no poden veure CiU però també molts s'han acostat amb més interès de l'habitual per conèixer les nostres propostes per al país o bé per directament expressar el seu suport. Hi ha ganes de girar el darrer full de l'infaust episodi del Tripartit i entrar en una nova etapa de construcció nacional.


Mentrestant l'Artur Mas va desgranant dia a dia el seu programa, adoptant compromisos forts i fen propostes innovadores. Resulta especialment interessant la proposta de vincular l'obtenció de permisos de residència i l'accés a determinades prestacions social no bàsiques al grau d'integració. Tan sols podrem preservar la nostra identitat si la immigració té estímuls prou poderosos per conèixer i adoptar la nostra cultura, sigui a la primera o a la segona generació, sense perjudici que pugui mantenir molts elements de la seva cultura d'origen. La multiculturalitat és una trampa, l'important és que cada país pugui preservar i projectar cap al futur la seva cultura pròpia, una part del patrimoni de la humanitat que ningú més pot defensar, a diferència de la cultura dels immigrants que ja té el seu territori per desenvolupar-se al seu país d'origen.


Com veieu parlo molt sovint d'immigració, perquè crec que és el repte més important per a la nostra supervivència nacional. La immigració genera molta tensió als serveis públics i d'altres transtorns socials, però aquest no és el gran tema, la qüestió és com garantir el dret a viure plenament en català i a la catalana quan a Catalunya els catalanoparlants són cada dia més minoritaris.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls