Triomfa la mediocritat

Aquest diumenge el Carod ha confirmat que hi haurà un nou tripartit, sembla ser que ja no en diran el GEC sinó l'Entesa (això em sona de la Palma).

Tindrem en Montilla de President, un personatge de poca alçada intel·lectual que parla un català amb prou feines de nivell B i que mai de la vida no s'ha vinculat al catalanisme. Se me'n fot el seu origen i el seu cognom, el problema és que mai, tampoc ara, no ha assumit com a pròpia la defensa de la nació catalana. Ell va ser el primer polític català que va anunciar esmenes a l'Estatut del 30 de setembre. Els mateixos que tracten el Bush d'ignorant( quan almenys és diplomat per Yale) ens posen en Montilla de President de Catalunya.

Molts ja ens imaginàvem que si tornaven a sumar repetirien el tripartit. Però encara el mateix dia de les eleccions un votant d'ERC de mitjana edat va comentar que havia votat en Carod perquè controlés Convergència. El més lamentable és que prop de 100.000 persones que l'any 2003 havien votat Mas ara es van quedar a casa.

No crec que CiU s'hagi equivocat amb la seva campanya, no veig que un estil més moderat hagués mobilitzat més votants ni hagués evitat la reedició del Tripartit. En canvi sí penso que es va crear la sensació que guanyaríem sense problemes i això va desmobilitzar votants nostres i va evitar el transvassament d'alguns vots d'ERC.
Un factor important que ha evitat una victòria més ample de l'Artur Mas és la imatge que se n'ha donat, tant per part dels seus adversaris com per alguns mitjans. El "Polònia" de TV3 ha fixat una imatge xulesca i antipàtica d'en Mas que no es correspon amb la realitat. Els altres candidats hi poden aparèixer com a ridículs però l'únic realment antipàtic és en Mas. En realitat en Mas és un dels polítics més accessibles d'aquest país, un punt tímid, treballador incansable i d'una austeritat espartana. Res a veure amb la imatge de pijo xulo i prepotent que en donen els adversaris i els programes d'humor. Aquest realitat virtual ha pesat sobre alguns possibles votants de CiU que s'han abstingut o bé han tornat a votar ERC confiats en una nova victòria convergent.
Avui és un bon moment per tornar a veure el famós DVD, per fer-nos uan idea del que ens ve al damunt.

Comentaris

Un indígena ha dit…
Efectivament, no ens fem una idea del que ens ve al damunt. Dies tristos per a Catalunya.
Vida quotidiana ha dit…
Ho sento, però estic en desacord. CiU ha perdut una ocasió d'or per fer-se amb una bossa d'electorat de centre-esquerra catalanista, que no li agrada ni el neobrerisme del PSC, ni les bajanades d'Esquerra, ni el fonamentalisme d'Iniciativa. Amb una campanya de perfil suau segurament no hauria baixat dels 52 escons. El DVD sobrava. L'única cosa que ha fet ha estat foragitar a ex-votants maragallistes.

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls