CiU la Palma, campions en participació ciutadana

Els comentaris anònims que ha generat el meu darrer post em confirmen plenament allò que hi deia, hi ha determinades persones que normalment des de posicions politiques d'esquerres consideren il·legítim tot allò que no s'ajusta als seus dogmes. Amb la proposta de POUM que hi ha damunt de la taula s'hi pot estar d'acord, en contra o tenir-ne una opinió intermitja, però el que no s'hi val és dir que és il·legítima. Resulta que la proposta de Pla d'Ordenació és fruit d'un llarg procés de participació ciutadana de més d'un any, amb més de 300 hores de reunions amb entitats, col·lectius i públic en general per contrastar les diferents idees i opinions i arribar a un model que pugués ser acceptable per una àmplia majoria de veïns. Pocs mesos després d'assumir el govern municipal ja vam organitzar una enquesta a la població en què van participar-hi més de vuit-centes persones i que va oferir uns resultats que en la seva major part han estat recollits en el POUM. El mateix es pot dir del Senat en què es va convocar més d'un centenar de palmarencs de totes les tendències i que va determinar les principals línies del Pla, així com l'última enquesta, amb una participació de més de 300 persones i que va avalar igualment allò que avui es proposa en el POUM. Es pot ben dir que és un POUM que ha estat parit amb la contribució de molts veïns i veïnes del poble i que intenta recollir les idees que gaudeixen de més consens social. Tant és així que el document previ a l'aprovació inicial va comptar també amb el suport d'Entesa-PSC, que se'n va desdir en arribar al ple. Els regidors de l'oposició saben que dels primers esborranys que els vam exhibir a la proposta definitiva es va fer un esforç molt important d'aproximació a les seves postures i tot i així van votar-hi en contra, més per raons de la proximitat electoral que per un autèntic raonament sobre els pros i els contres del Pla. El mateix es pot dir de les al·legacions presentades durant el tràmit d'informació pública previ a l'aprovació inicial, bona part de les quals han estat recollides per ajustar encara més el text a les diferents sensibilitats.

Tot plegat fa que en l'actual fase del procés puguem estar molt satisfets de com s'ha comptat amb les diferents opinions existents al municipi fins arribar a un primer document per a l'aprovació inicial.

Qüestions com la ubicació dels nous equipaments a la banda dreta de la riera han estat més que discutides durant el procés participatiu i en termes general la major part dels que hi van intervenir van considerar que era una bona solució a la manca d'espais al centre del nucli urbà i que permetria dotar el municipi d'unes instal·lacions noves de trinca i a l'abast de tothom.


De la mateixa manera fa temps que es treballa l'esquema de taques dels àmbits per on ha de créixer el municipi, que inclou els àmbits Can Pongem i del Camí del Cementiri. Que s'hagi arribat a un acord, un conveni, amb la propietat perquè aquesta comparteixi les seves plus-vàlues amb el municipi és posar el desenvolupament urbanísitc al servei del benestar de tots els palmarencs i palmarenques. Si un alcalde no té legitimitat per subscriure convenis beneficiosos per al poble, partint a més d'un extens treball de participació ciutadana, què m'expliquin què collons pot fer un alcalde.


(La foto que he penjat fa referència allò que els arbres a vegades no ens deixen veure el bosc).

Comentaris

Anònim ha dit…
La qüestió és ben simple. El resultat de l'enquesta deia clarament que els palmarencs volien limitar el creixement del poble fins a 5000 habitants. ¿I què fa CiU? Un pla urbanísic que preveu la construcció d'uns 850 habitatges. Els números no enganyen. La població acabarà sobrepassant de ben llarg els 5000 i fins i tot els 6000 habitants.
Si això no és ignorar l'opinió del poble, ja em diràs tu què collons és.
Anònim ha dit…
Amic Albert,

per sort a gran part de la poblacio de la palma els arbres els deixan veure el bosc.

ara també et dic que continues explicant la part que t'interessa.

Que va passar amb el senat?

respecteu no superar els 5000 habitants?

els acords del cementiri, nomes benefician a La Palma?

qui paga la vostre campanya electoral?

i totes les promeses que veu fer en les anteriors municipals?

com mantindreu el poble quan s'acavin els diners dels convenis?

i els de las plusvaluas?

a i no es un tema d'esquerres o dretes.

El tema es La Palma.

tu vols una vila plena de ciment i construccio i jo la vull com es ara verda i natural, i que crixi amb criteri i dintre de les seves posibilitats.

tu creus de veritat que es sostenible per el nostre poble superar en mes del doble els habitants actuals del poble?


a i L'Alcalde es legitimat per moltes coses, pero hi han temes que esta bé intentar-ho consensuar amb la resta de forces politiques, buscar al-liats.

per que si ara us fa falta pactar amb algu amb qui ho fareu, crec que el PP no estara en disposició de pacatar amb vosaltres.
Albert Guilera ha dit…
Benvolguts companys emmascarats, en seguirem parlant però d'entrada us dic que el POUM està plantejat per no sobrepassar els 5000 habitants. Això es fonamenta en dues dades, en primer lloc les previsions més altes d'ocupació se situen a l'entorn dels 2,45 habitants per casa i en segon lloc s'estima que normalment sempre hi ha entre un 10 i un 15% d'habitatges buits.

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls