Nova etapa a la Palma

S'ha produït el resultat més previsible a la vista dels resultats electorals del 27 de maig a la Palma i en Xavi González ha estat elegit alcalde amb els vots de LPS i del PSC. Per part de CiU hem intentat arribar a acords de govern amb les dues forces però la resposta ha estat negativa. S'obre una nova etapa al nostre poble que des de la segregació, l'any 1999, ja ha tingut quatre alcaldes (Jaume Tintoré, Pep Llop, Quim Obiols i Xavi González), i cinc si hi afegim la Pilar Joaniquet, que va exercir l'alcaldia una llarga temporada en substitució d'en Quim.
El nou escenari polític trunca el projecte convergent de convertir la Palma en un poble de primera: la nostra idea, pel que es veu no assumida per la majoria de palmarencs, que la Palma ha de trobar l'equilibri entre un creixement limitat i la dotació d'uns equipaments, d'uns serveis i d'un entorn urbà de primer nivell.
Ha tingut més èxit la idea, que jo no comparteixo, que avui la prioritat de la Palma és la preservació i no la millora. Sens dubte tenim indrets d'una gran bellesa natural, però al mateix temps el nostre nucli i el nostre entorn immediat presenten encara importants deficiències (moltes menys que fa quatre anys) que cal anar superant.
Els nostres adversaris polítics tenen raó en una cosa: avui la Palma gaudeix d'una espai públic equiparable i fins i tot millor que el dels pobles del nostre voltant, una realitat que es farà més patent quan finalitzin les obres endegades per CiU de construcció de dos nous parcs infantils, el mur verd del C/ Montsant i l'asfaltat dels carrers Montsant i Gavarres.
Estic especialment satisfet de l'esforç que hem fet els darrers quatre anys per suprimir barreres arquitectòniques i crear un espai públic més amable, amb actuacions emblemàtiques com el nou C/ Cadí, el soterrament de contenidors i la nova vorera al revolt de l'església, i al mateix temps les moltes altres petites actuacions que poc a poc transformen la nostra realitat. És molt il·lustratiu un powerpoint que vam fer durant la campanya i que vam incloure en el CD que vam repartir per totes les cases on es pot veure l'abans i el després de més d'una desena de llocs de la Palma que en els darrers quatre anys han experimentat una millora notable
.
Però junt amb les múltiples millores encara ens queda molt de camí per córrer, encara tenim molts carrers en un estat precari que cal renovar de cap a peus, s’ha de reurbanitzar l’avinguda Catalunya i convertir-la en un gran passeig, el poliesportiu s’està quedant petit tot i el gran salt endavant que ha fet darrerament, s’ha d’ampliar l’escola, construir un nou CAP i una nova llar d’infants municipal. Demandes de primera necessitat que si no s’afronten amb determinació difícilment podran satisfer-se en els terminis necessaris.

Comentaris

Martí Duran ha dit…
Benvolgut Albert,

Gràcies pel comentari que m'has deixat. Jo també he mirat el teu blog i m'agrada molt.

Sí, certament l'espanyolisme i el socialisme són els dos grans mals que tenim al damunt, però mira, potser per defecte genètic, sóc optimista, i encara penso que ens en sortirem.

Molts records al Baix.

martí
Anònim ha dit…
Els dos mals que tenim al damunt són la religió i el nacionalisme. Pleonasme.

Entrades populars d'aquest blog

"I want to break free" (guia pràctica per fer un nou país)

Impressions de Turquia

El món no ens mira amb bons ulls